Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

JAČANJE ULOGA MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI

U prostorijama Gradskog kina „Visoko“ održana je prezentacija Društvenog centra osnovanog pri Javnoj ustanovi za kulturu i informisanje čije je opremanje podržala međunarodna organizacija UNDP uz sufinansiranje Općine Visoko.

Prezentaciji su prisustvovali visočki privrednici, udruženja, predstavnici Općine Visoko, World Vision-a i Networks-a.

Značaj izgradnje društvenih centara za lokalnu zajednicu je od velike važnosti. On nastoji direktno doprijeti do ljudi, osluškuje njihove potrebe i povezuje lokalne zajednice. Putem društvenih centara građani zagovaraju svoje potrebe s ciljem povećanja aktivnosti, razvijanja lokalne ekonomije, povezivanja među općinama, ali i razvijanja mentaliteta u modernijem smislu.

„Ovim putem nastojimo predstaviti resurse društvenih centara lokalnim privrednicima kao mjesta koja će im pomoći u razvijanju, a kojim će se istovremeno pomoći lokalnom stanovništvu i zajednici. Raduje me prisustvo velikog broja privrednika na današnjoj prezentaciji, ništa manje od Visočana nismo ni očekivali“, izjavila je Bojana Škrobić Omerović, izvršna direktorica Networks-a, jednog od implementatora i partnera na izgradnji kapaciteta društvenih centara.

Svečano otvorenje Društvenog centra je planirano u narednom periodu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena putem zvaničnih glasila Općine Visoko i lokalnih medija.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije