Srijeda, 24 Aprila, 2024

IZLOŽBA SLIKA “NEK ART” UMJETNIKA U SKLOPU MANIFESTACIJE “VISOČKO LJETO 2019”

U Kulturnom centru „Altindag – Visoko“ treću godinu za redom, u sklopu dana kulture i sporta manifestacije „Visočko ljeto 2019“ prikazana izložba slika polaznika škole slikanja „Nek Art“.

Na početku izložbe svim prisutnim se obratio osnivač škole slikanja u Visokom, Izet Fejzović ističući zadovoljstvo što se mogu i ove godine predstaviti visočkoj publici zahvaljujući se gradonačelnici na nesebičnoj podršci.

Škola slikanja “Nek Art” postoji već osam godina, osnovana je u Kaknju te se proširila na Zenicu, Visoko i Travnik. Škola broji skoro 60 članova.

Ove godine izložbu je imala čast da otvori gradonačelnica Amra Babić:

” Čast mi je da večeras budem na ovoj izložbi, kada sam primila pozivnicu za izložbu koja nosi simboličan naziv “Snaga žene, majke, umjetnice” sa zadovoljstvom sam prihvatila. Želim da vam čestitam na vašem strpljenju i želji da učite da slikate i da iz sebe izvučete potencijale, ono najbolje što ste godinama čuvali u sebi. Nekako su žene sklone tome da udovoljavaju svojoj okolini, svojoj porodici, stavljaju porodicu na prvo mjesto. Drago mi je da ste unutar svojih obaveza pronašle vremena da priuštite sebi zadovoljstvo i uživate u onome što volite. Sigurna sam da je ova škola slikanja samo početak jedne dobre priče. Želim Vam puno sreće i uspjeha u daljem radu i proglašavam ovu izložbu otvorenom” – rekla je između ostalog gradonačelnica Amra Babić.

Izložba je uspješno odrađena i privukla je veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u predivnim radovima.

povezani članci

Najnovije