INVESTITORI IZ NARODNE REPUBLIKE KINE POSJETILI OPĆINU VISOKO

Općinu Visoko danas su, po drugi put, posjetili Jason Chon – investitor iz Narodne Republike Kine, Johnny Zhuang, predsjednik međunarodne korporacije „Mingxin“, tehnički direktor Gary Liu i njihovi saradnici. Riječ je o renomiranoj kompaniji koja se bavi preradom kože i proizvodnjom auto – presvlaka.

POSJETA KINESKIH INVESTITORA11

Uvaženim gostima su predstavljeni najznačajniji detalji koji visočku općinu čine atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja, a sadržajnu prezentaciju je upriličio Emir Fejzović – pomoćnik Općinske načelnice u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline. Prisutni su bili i Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu i Amila Koso, viša stručna saradnica u Kabinetu Općinske načelnice.

POSJETA KINESKIH INVESTITORA10

Današnji gosti su pratili prezentaciju u kojoj je predstavljena općina Visoko, njena prostorno-planska dokumentacija, brzina izdavanja dozvola i sve ono što je bitno privrednicima i potencijalnim investitorima koji žele da ulažu u našu općinu.

Općina Visoko će pružiti punu podršku svim investitorima koji žele da ulažu u neko od njenih područja. Važno je napomenuti kako je prije ulaganja neophodno javljanje u neku od nadležnih službi kako bi se dobile potrebne informacije o mogućnosti gradnje, dozvola za pojedine vrste proizvodnje ili obrade, te adekvatna dokumentacija.

POSJETA KINESKIH INVESTITORA12

Domaćini su izrazili iznimno zadovoljstvo posjetom gostiju iz Narodne Republike Kine, a nakon obilaska slobodnih kapaciteta na području općine Visoko, uslijedit će odgovor o eventualnom pokretanju proizvodnje ovih investitora.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije