Srijeda, 24 Jula, 2024

Indira Hajduković: Predstavili smo turističke potencijale Visokog na Festivalu ambasada u Den Hagu

U Den Hagu je održan Festival ambasada a učešće je uzelo preko 50 ambasada akreditiranih u Kraljevini Holandiji.

Udruženje BiHRO koje okuplja Bosance i Hercegovine iz Rotterdama i okolnih holandskih gradova na ovom Festivalu predstavljalo je Bosnu i Hercegovinu.

Aktivna članica Udruženja BIHRO je i Visočanka Indira Hajduković koja preko 30 godina živi i radi u Rotterdamu.

“Na Festivalu ambasada predstavljena je bh. tradicija, turistički potencijali, gastronomija i kultura naroda Bosne i Hercegovine”, kazala je Hajduković.

Udruženje BIHRO ima podršku ambasade i njene ekselencije ambasadorice Mirsade Čolaković, a članovi Udruženja su na najbolji način pokazali kako se voli svoja domovina.

“Dok je naš folklor igrao, ostali članovi BIHRA nudili su bosanske specijalitete koje su naše vrijedne članice same pripremile. Osim toga na našem štandu našli su se brojni turistički prospekti iz gradova širom BiH, a naravno bila je i velika ponuda suvenira iz naše domovine”.

Indira je tokom augusta boravila u rodnom Visokom gdje je posjetila novootvoreni Turistički info centar i Fondaciju Arheološki park: Bosanska piramida sunca.

“U Visokom sam dobila brojne brošure turističkih potencijala općine Visoko, a na Festivalu sam s ponosom predstavila naše Visoko, arheološke lokalitete, bogatu historiju i značaj Kraljevskog grada kao i Bosansku dolinu piramida”, istakla je Indira Hajduković.

povezani članci

Najnovije