Nedjelja, 23 Juna, 2024

Humanitarci sa Buka posjetili dvije jetimske porodice u Kladnju

Ranim jutrom naša ekipa zaputila se putem dobra. Kao i uvijek u Njegovo ime, prepuni istinske bogobojaznosti.
Prvu porodicu koju su obradovali jesu majka i sedmogodišnji dječak, koji su samo prije mjesec dana ostali bez oca. Nemaju apsolutno nikakva primanja, a na leđima nose kredit koji treba da vraćaju još 4 godine. Rata kredita iznosi 350 KM, a kako, odakle, na koji način? Zaista veoma potresna i teška priča. Naši aktivisti pomogli su ih sa 1.200 KM, te za dječaka odjeća, obuća, ruksak, školski pribor i slatkiši.
Druga porodica je samohrana majka dva dječaka, jedan je završio školu, a drugi ima 8 godina. Prije 2 godine iznenada je umro otac. Majka radi u Bingu, bori se, ali teško je biti hranitelj i odgajatelj dvoje djece. Humanitarci su ih pomogli sa odjećom, obućom, ruksakom, priborom, slatkišima i novčanom hedijom u iznosu od 1.200 KM.
Posebno moramo istaknuti poštovanu gospođu, socijalnu radnicu, Raziju Hodžić, koja redovno izvještava o situaciji jetimskih porodica i uputi nas uvijek na pravu adresu. Hvala i svim dobrim ljudima koji svakodnevno doprinose radu naših aktivista, jer bez svih vas ovo se ne bi sprovelo u djelo. Gospodara Svjetova molimo za pomoć i spas bolesnih, starih, nemoćnih, te onih koji žive u teškom siromaštvu.
Humanitarci sa Buka

povezani članci

Najnovije