Nedjelja, 14 Jula, 2024

Humanitarci sa Buka pomogli oboljelom dječaku Edžnanu iz Seoče sa 1.000 KM

Dječak ima 7 i po godina, od prve godine života pokazao je određene simptome da nešto nije uredu. Doktor iz Turske od mnogo prijavljenih kandidata odabrao je njega za transplataciju matičnih ćelija.

Prvi i drugi ciklus terapije je uspješno završen, zbog izuzetnih rezultata, doktor je preporučio još dva ciklusa. Prva dva ciklusa koštala su 20.000 eura, međutim sada više nemaju sredstava za nastavak terapije, jer im je potrebno još 20.000 eura za treći i četvrti ciklus.

Humanitarci sa Buka danas su ih pomogli sa 1.000 KM, a znamo da će se svi dobri ljudi pokrenuti da pomognu ovoj porodici. Da izliječe svoj evlad, pa da ga inshaAllah slušaju kako izgovara svoje prve riječi.

Teške su ljudske sudbine, svakodenvna iskušenja podsjećaju nas da je ovo prolazan svijet, ali kada insan bude iskušan djetetom, to je bol najveća. Oni su dobili doktorovu riječ da će mu pomoći, pa zar tada nismo u stanju planine i mora pomjeriti, samo da ostvarimo cilj. Pomozimo im svi zajedno,  pokažimo svoju solidarnost i empatiju, jer ne dešavaju se iskušenja samo drugima, za tren se sve može preokrenuti kod svakoga.

Neka naše donacije budu u Njegovo ime i sa dovom da ozdravi bolesne, kao i naše porodice.

Humanitarci sa Buka

 

povezani članci

Najnovije