Srijeda, 28 Februara, 2024

Humanitarci sa Buka pomogli jetime u mjestu Slivno kod Breze

Prije deset dana pokrenut je apel za samohranu majku tri dječaka, koji je uz Božiju pomoć uspješno realizovan danas. Porodica Smajić živi u selu Slivno, koje je veoma udaljeno od Breze. Prije 5 mjeseci ostali su bez oca, kada je u 42. godini života umro od infarkta. Zdrav, snažan, radio i izdržavao porodicu, ali smrt ne bira, dešava se u treptaju oka, bez najave. Ožalošćeni, u šoku i nevjerici, su ostali dječaci uzrasta 8, 11 i 16 godina. Majka je borac, pokušava od poljoprivrede da zaradi za život, ne traži pomoć, bori se kako zna i umije da sinove izvede na pravi put. Najstariji sin, učenik II razreda srednje škole, veoma ozbiljan i čestit. Voli životinje, već se bavi stočarstvom, tako što kupuje i preprodaje ovce, koze, kokoške. Vrijedan i radišan momak, pokušava da doprinese svojoj porodici i olakša majci. Ovo je rijetkost na današnji vakat, ali Allah daje bereket kroz hairli evlade.
Zahvaljujući podršci dobrih ljudi i odzivu na pokrenuti apel, danas su im naši aktivisti uručili novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM, laptop, mobitel, ruksake, školski pribor, odjeću, obuću i slatkiše. Nadamo se da će im ova posjeta bar malo olakšati svakodnevnicu.
Prenosi nam Miljenik Muhammed a.s. da je Gospodar Svevišnji rekao:
„O meleki, budite svjedoci da Moje zadovoljstvo na sudnjem danu pripada onom ko utješi ovo siroče i udovolji njegovoj potrebi“. Molimo Ga da sve vas obilato nagradi.

povezani članci

POPULARNO