Srijeda, 28 Februara, 2024

Humanitarci sa Buka danas su posjetili dvije porodice jetima u Visokom

Apel koji su naši aktivisti pokrenuli prošle sedmice, danas je uspješno realizovan. Zahvaljujući podršci mnogih humanih ljudi, kao i džematlijama džemata Stavanger i džemata Haugesund iz Norveške koji su uručili iznos od 42 hiljade NOK (5.000KM), danas je obradovano šest jetima. Prikupljena sredstva podijeljena su na dvije porodice koje su novčano pomogli, kao i kupovina odjeće i obuće za jetime. 

Teška sudbina ne bira, tu je oko nas, ispred nas, ulazi u naše domove, da sami nismo svjesni situacije pred kojom smo se našli. Četvero jetima, nejake dječice, ostalo je prije mjesec dana bez svoje majke. Otac je tu uz njih, pokušava da bude tu na mjestu majke, da im pruži ljubav i pažnju, ali majka nedostaje. Poslije teške bolesti, u  37. godini vratila se svome Gospodaru. Iza nje je ostalo četvero djece uzrasta od 13, 8 i 4 godine blizanci. Danas su ih naši aktivisti posjetili i pomogli sa novčanom pomoći u iznosu od 2.000 KM, odjećom, obućom, hranom, higijenskim potrepštinama, ruksacima i školskim priborom, igračkama i slatkišima.

Nakon njih posjetili su još jednu porodicu od tri jetima, koji su prije par godina ostali bez oca. Preselio je na ahiret u svojoj 42 godini život, otišao iz njihovih života tiho i nečujno, kao da ga je neko ukrao. Kako sada jedna dobra majka da objasni nejakoj dječici da se babo neće vratiti, da mu više nikada neće potrčati u zagrljaj, da će odrastanje provesti bez glavnog oslonca. Ostala su tri jetima, tri malena života, sa svojom borbenom majkom, koja im je preko noći postala sve. Najstarija djevojčica je 7. razred, dječak je 3. razred i mala seka od 3 godine. Težak životni teret na nejakim plečima nosi ova majka, koja hrani svoju porodicu samo od dječijeg doplatka. Dakle, to ne može da im bude za hranu, ali nekako životare.

Danas su zahvaljujući dobroti ljudi obradovani sa osnovnim životnim namirnicama, higijenskim potrepštinama, ruksacima i školskim priborom, odjećom, slatkišima, igračkama za malenu djevojčicu i novčanom donacijom u iznosu od 1.500 KM.

Molimo Gospodara Svjetova da ovoj porodici podari olakšanje. Ono što znamo jeste da su bar danas nasmijano i veselo sjedili sa našim aktivistima, a od srca im želimo mnogo sretnih i sunčanih dana, da ih Svevišnji poštedi iskušenja.

Humanitarci sa Buka

povezani članci

POPULARNO