Srijeda, 28 Februara, 2024

U prodaji karte za hit komediju “Ih, kako bih te ja” u KC “Altindag” planiranu za subotu 9. decembra od 19 sati

Hit komedija  “Ih, kako bih te ja” u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih glumica Jasna Ornela Bery, planirana je za subotu 9. decembar od 19 sati u KC “Altindag-Visoko”. Cijena ulaznice je 5 KM.

U vrijeme digitalnih tehnologija, brzog života i bračnih razmirica, mnogi će se pronaći u predstavi, smijati komičnim scenama i na kraju prepoznati sebe u istim komičnim, a životnim scenama.

Pored Jasne Ornela Bery u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović. Predstavu je režirao Irfan Avdić. Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery.

Hit komedija “Ih kako bih te ja” je predstava koja je postigla veliki uspjeh i naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri kao i na svim predstavama do sada, glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena nagradila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

U ovoj adaptaciji  sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspirisanim karijerom Jasne Ornele Bery tačnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je  oblikovano u konceptu jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim kolegama, muškarcima.

Predstava je izazvala veliku pažnju medija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća.

Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 – LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni.

Glumica J.O. Bery je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Predstava je namijenjena široj publici, tj. građanima svih uzrasta.

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigrala oko sedamdeset uloga. Igrala u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih:

Jasmila Žbanić/Grbavica, Aida Begić /Snijeg, Angelina Jolie /Uzemlji krvi i meda,

Ines Tanović /Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka ,  Živko Nikolić/ Ljepota poroka, Nikola Ljuca/ Vlažnost, Namik Kabil /Unutra, Zoran Čavić/ Žikina dinastija 2 i mnogi drugi.

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada a šest od tih filmova bili su kandidati BiH za Oskara.

Jedna je od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

povezani članci

POPULARNO