GRUPA UČITELJA I NASTAVNIKA IZ TURSKE POSJETILA TUNELE RAVNE I OSTALA POZITIVNO IZNENAĐENA VIĐENIM

Sezona posjeta Bosanskoj dolini piramida je u punom jeku, pa svakodnevno rijeke turista i gostiju iz cijelog svijeta pohode arheološka i turistička nalazišta na kojima rade vrijedni uposlenici Fondacije. Ovog utorka (07.august 2018) na Ravnama smo sreli i grupu od tridesetak Turaka, a o kakvoj grupi je riječ, te kakve su impresije nakon posjete Prahistorijskoj labirintu tunela Ravne, otkrio nam je jedan od vođa grupe, gospodin Musa.

– Ovdje je riječ o grupi učitelja i nastavnika iz cijele Turske, a većini je ovo prvi posjet Bosni i Hercegovini. Želja nam je vidjeti i obići prirodne i historijske znamenitosti BiH, pa smo priliku iskoristili i za dolazak u Visoko. Ja sam u Bosni i Hercegovini već bio, bio sam i u Visokom i imao priliku posjetiti tunele u sklopu KTK, međutim prvi put sam ovdje i nisam mogao ni pretpostaviti da se radi o toliko dugom tunelu, da se toliko toga ima vidjeti, i nemam druge riječi osim da kažem da je jako interesantno sve ono što smo mogli vidjeti za vrijeme ove kratke posjete. – kazao nam je Musa.

U grupi koja je u Visoko stigla iz Turske nalaze se učitelji i nastavnici iz cijele zemlje, a pošto se radi o prvoj posjeti BiH, u narednim danima će obići i druge zanimljive sadržaje širom zemlje, a sasvim sigurno, u budućnosti će se ponovo vratiti i u Visoko, jer posjet koji su imali, ostavio je pozitivne utiske na cijelu grupu, a bilo je i premalo vremena da sve obiđu.

– Zaista se radi o sjajnom mjestu i sve ostale grupe i svi ostali posjetitelji iz Turske, od nas će dobiti tople preporuke za dolazak u Visoko i posjet Bosanskoj dolini piramida. – kazao nam je na kraju Musa.

povezani članci

Najnovije