Četvrtak, 25 Jula, 2024

Gradsko vijeće usvojilo odluku o proširenju djelatnosti JKP “Visoko” za stočnu pijacu

Na sjednici Gradskog vijeća, usvojena je odluka o proširenju djelatnosti JKP “Visoko” d.o.o. Visoko, te procesu vraćanja površine stočne pijace u vlasništvo grada. Javno komunalno preduzeće (JKP) je podnijelo  inicijativu za preuzimanje upravljanja stočnom pijacom. Direktor JKP, Almir Hadžialić, posebno je naglasio važnost  stočne pijace za ovaj kraj i širu regiju.

“Mi smo već navikli na trgovinu životinjama, a mesna industrija također ima značajan potencijal i benefite. Preuzeli smo prostor same pijace, identifikovali šta treba uraditi i uložiti. Za nas je ključno da grad Visoko ima kontrolu nad ovim prostorom i da stvorimo uslove koji su neophodni. Planiramo obnovu objekta, postavljanje natpisa, kao i uređenje samog prostora koji je zapušten. Postoje mnogi objekti koji nisu pogodni za djelatnosti koje se obavljaju. Posjedujemo projekt koji je izradila firma “Sinteza”. Krenućemo u realizaciju projekta sa svim potrebnim elementima, kazao je direktor Almir  Hadžialić.

Veterinarska stanica Visoko i JKP “Visoko” ostavrili su dobru saradnju.

“Potrebno je mnogo ulaganja, uključujući kupovinu vage, postavljanje vezova i izgradnju novih objekata. Sve ćemo učiniti da ova stočna pijaca postane prepoznatljiv brend u Visokom i šire, iskoristeći je u punom kapacitetu kako za preduzeće, tako i za male privrednike koji posluju na pijaci”, dodao je direktor  Almir Hadžialić.

Kada je riječ o ovom prijedlogu, gradonačelnik Mirza Ganić, pojasnio je raniji problem koji se javio vezano za stočnu pijacu, te naglasio da je Gradska uprava uspješno riješila problem vezano za zemljište stočne pijace koje je bilo dato na korištenje Zemljoradničkoj zadruga, te da će stočna pijaca ostati i dalje služiti svojoj svrsi i biti u službi građana.

Ilma Šabanović

povezani članci

Najnovije