Srijeda, 28 Februara, 2024

Gradska uprava Visoko: Obavijest za poljoprivrednike

Obavještavaju se poljoprivrednici koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava da su u skladu sa zakonskim odredbama dužni izvršiti ažuriranje podataka za tekuću 2024. godinu. Ažuriranje podataka su dužni izvršiti i klijenti (privredna društva, zadruge, udruženja, mjesne zajednice), a koji ostvaruju ostale vrste podrške (certificiranje proizvodnje, ruralni razvoj, premije, osiguranja i sl.)

Promjene, odnosno ažuriranje podataka se vrši u periodu od 01.01. do 31.03.2024. godine u zgradi Gradske uprave, kancelarija za poljoprivredu br. 21 (drugi sprat).

Poljoprivredna gazdinstva, obrti i klijenti koja u navedenom roku ne izvrše ažuriranje podataka neće moći aplicirati za novčane podrške u 2024. godini niti na jednom nivou, bilo da je to općina (grad), kanton ili Federacija.

Poljoprivrednici koji ostvaruju premije, a žele registrovati obrt ili privredno društvo, navedene promjene također moraju izvršiti do 31.03.2024. godine.

VAŽNO: Molba svim poljoprivrednicima da prijave i sve ostale promjene, kao što su npr. promjene bankovnih računa, kontakt brojevi itd.

povezani članci

POPULARNO