GRADONAČELNIK UGOSTIO NOVU VISOČKU HAFIZU AMINU ZUKIĆ

Naš grad postao je bogatiji za još jednog hafiza, tačnije hafizu Aminu Zukić, a tim povodom je danas u Gradskoj upravi Visoko upriličen i prijem za hafizu Aminu, njezinog oca Salema i muhafiza dr. Maida ef. Ibrahimovića. Prijemu je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ Visoko, Midhat ef. Čakalović.

– Zaista mi je uvijek jako drago i ponosan sam kad se okupljamo ovakvim povodima. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam Amini, ali i njenom ocu i muhafizu, dok smo ovim povodom za Aminu spremili i prigodan poklon. Gradska uprava će i u budućnosti uvijek biti uz ovakve ljude koji su ponos, ne samo svojih porodica, već ponos i svim našim sugrađanima, ali i cijeloj državi. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Hafiza Amina Zukić rođena je 1987. godine, završila je Osnovnu školu „Alija Nametak“, a nakon toga i Medresu „Osman ef. Redžović“, nakon čega je školovanje nastavila u Maleziji, na Fakultetu islamskih i humanističkih nauka, gdje je stekla i zvanje diplomiranog psihologa.

– Sa hifzom sam počela još u medresi, a onda sam nakon povratka iz Malezije nastavila, i hvala Allahu uspjela doći do cilja i ispuniti svoju najveću životnu želju. Tokom učenja najveća podrška su mi bili moji roditelji, kao i muhafiz, od kojeg sam imala najveću pomoć u trenucima kada sam pomišljala da neću uspjeti. – ispričala je Amina.

Kako je Amina i navela, najveću pomoć i najbolje savjete je dobijala od svog muhafiza.

– Uvijek kažem da je Kur’an najbolji drug u životu čovjeka, Sretan sam da sam danas ovdje i ovim povodom. Amina je uložila ogroman trud, napor, zalaganje i vrijeme, a što se samog učenja tiče, početak je uvijek najlakši, dok je kraj i polaganje najteži dio. Ovom prilikom bih se zahvalio i gradonačelniku Mirzi Ganiću koji prepoznaje značaj ljudi poput Amine i pruža im ogromnu podršku . – kazao je hafiz dr. Maid ef. Ibrahimović.

Glavni imam Midhat ef. Čakalović je kazao kako su u Medžlisu ponosni, te se zahvalio gradonačelniku na podršci. Inače, hafiska dova Amini Zukić će biti proučena u nedjelju nakon podne namaza u novoj džamiji u Goduši.

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije