Srijeda, 21 Februara, 2024

GRADONAČELNIK UGOSTIO NAGRAĐENE VISOČKE UMJETNIKE MEHMEDA KLEPU I MENSURA VERLAŠEVIĆA

Gradonačelnik Mirza Ganić je u ponedjeljak 5.jula 2021.godine u svom kabinetu ugostio visočke umjetnike, Mehmeda Klepu i Mensura Verlaševića, kao i Ednu Slipčević, a povod posjete su bile nagrade koje su osvojili Klepo i Verlašević.

Naime, na selektivnoj godišnjoj izložbi Collegium Artisticum 2021. Grand Prix za likovnu umjetnost je osvojio Mehmed Klepo, dok je nagrada za slikarstvo pripala Mensuru Verlaševiću. Gradonačelnik je ovaj posjet iskoristio da čestita visočkim umjetnicima na priznanjima koja su osvojili, a koja nisu samo njihova lična priznanja, već priznanja i nagrade za Visoko, koje svojom umjetnošću promovišu i afirmišu.

„Razgovarali smo i o unapređenju saradnje između Gradske uprave, Galerije „Likum 76“ i Udruženja građana likovnih umjetnika „Likum 76“ koje okuplja veliki broj članova, profesionalnih umjetnika, arhitekata, historičara umjetnosti i amatera. Uzajamna saradnja i njihovo uključivanje može donijeti jako mnogo našem gradu na kulturnom planu, ali i u turističkom aspektu, pa smo tako razgovarali i o mogućnostima organizacije izložbi, ali i stalne umjetničke postavke u Galeriji „Likum 76“ koja bi privukla interes i turista koji nam svakodnevno dolaze.“ – kazao je gradonačelnik.

RTV Visoko/Press Grada Visoko

povezani članci

POPULARNO