Petak, 21 Juna, 2024

GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ POSJETIO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD VISOKO

U Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad Visoko boravio je gradonačelnik Mirza Ganić, a prilikom posjeta obišao je uposlenike ustanove, te održao i radni sastanak sa direktorom Kemalom Mušinbegovićem.

U proteklom periodu uslovi rada u ovoj ustanovi su itekako poboljšani, iako još uvijek ima mnogo toga za uraditi kako bi se sama usluga prema krajnjim korisnicima podigla na viši nivo.

– Ono što bih istaknuo u ovom kratkom periodu otkako sam direktor ustanove jeste da smo se organizovali kako bismo na najbolji mogući način obavljali svoje poslove kojih je zaista mnogo, te time olakšali životne uslove korisnicima naših usluga. Osnovni cilj nam je pronaći ljude kojima je pomoć zaista potrebna, a do sada je nisu primali. Tu su i promjene u radu sa stopostotnim invalidima, kontakt s roditeljima i porodicama ovisnika, te pružanje pomoći u tim situacijama, a posebno bih naglasio i kako imamo namjeru da uradimo socijalnu kartu grada Visoko, nakon čije izrade ćemo u svakom trenutku imati informaciju o ljudima kojima je potrebna pomoć, te moći intervenisati. – kazao je nakon sastanka direktor JU Centar za socijalni rad Visoko, Kemal Mušinbegović.

U ovoj ustanovi osjetan je nedostatak kadrova kako zbog otvorenih bolovanja, skorijeg odlaska u penziju, ali i obima posla, tako da će u narednom periodu fokus biti na kadrovskom jačanju ustanove, iako i ova ekipa ljudi trenutno daje svoj maksimum u obavljanju poslovnih zadataka.

– Nakon sastanka je zaključeno da u narednom periodu trebamo kadrovski ojačati ustanovu zbog zakonskih propisa koji zahtijevaju određeni stručni kadar poput psihologa i socijalnih radnika, a u fazi smo i tehničkog opremanja i poboljšavanja tehničkih uslova rada. Cilj je u što kraćem roku unaprijediti rad centra, te na taj način da i krajnja usluga bude što bolja, a samim tim i korisnici zadovoljni. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić.

RTV Visoko/Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije