Srijeda, 28 Februara, 2024

Gradonačelnik Mirza Ganić i ministar Emir Vračo u posjeti dežurnim službama grada Visoko

U novogodišnjoj noći, gradonačelnik Mirza Ganić i ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo obišli su gradske dežurne službe.

Prvi obilazak krenuo je od Policijske uprave, s planovima za postavljanje novih video nadzora i radara, sve s ciljem povećanja sigurnosti građana. Nakon Policijske uprave, obilazak se nastavio u Službi hitne pomoći Doma zdravlja. Dobre vijesti su prenesene iz dežurne službe, a razgovaralo se o planovima i rekonstrukciji zgrade hitne pomoći, s ciljem olakšanja rada zaposlenika i poboljšanja zdravstvene zaštite. Posjeta je zatim usmjerena prema Vatrogasnoj službi, gdje su izražena zajednička podrška i saradnja o sigurnosti građana.

“Ovo je četvrti put da se zajedno družimo i radimo u novogodišnjoj noći, prateći trenutnu situaciju, ali i pružajući podršku našim prijateljima koji bdiju nad zdravljem i sigurnosti naših građana, kako bi se naši građani osjećali bezbjedno”, kazao je gradonačelnik Ganić.

Govoreći o uspjesima u 2023. godini, gradonačelnik naglašava da je provedeno 70 projekata, a pripremljeno je 36 novih. Ističe da će se i u 2024. godini nastaviti s velikim gradilištima te pripremom novih projekata za budućnost. Posebno se zahvalio Televiziji Visoko, koja više od 30 godina služi građanima i posvećuje vrijeme radu kao dežurna služba u novogodišnjoj noći. Gradonačelnik je iskoristio priliku da uputi iskrene čestitke i želje građanima povodom Nove 2024. godine.

povezani članci

POPULARNO