Utorak, 23 Jula, 2024

GRAD VISOKO: PRIJEM ZA NAJTROFEJNIJU BH. SKIJAŠICU

Gradonačelnica Amra Babić danas je upriličila prijem za najtrofejniju bosanskohercegovačku skijašicu svih vremena, mladu Visočanku Elvedinu Muzaferija, sa kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i ambicijama u nastavku karijere.

Pored Elvedine i njenog oca Nihada, prijemu su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Bajro Fejzić, predstavnik Sportskog saveza BiH Rifet Hadžihasanović, zatim Harun Hodžić potpredsjednik ski kluba “Ski Ze 2010” i Sebastjan Hočevar menadžer naše skijašice iz Slovenije

Podsjetimo, Elvedina je svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. sporta, postavši prva skijašica iz BiH koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove. Vozila je kombinaciju u Austriji i na kraju stigla do 29. pozicije, koja joj je donijela dva boda.

Njen enorman uspjeh odmah je prepoznat od strane gradonačelnice Babić, tako da će uz iskrene čestitke, Grad Visoko uplatom u iznosu od 5.000 KM subvencionirati troškove priprema i takmičenja jednog od najvećih bosanskohercegovačkih sportskih dragulja u narednom periodu.

Kao znak zahvalnosti Elvedina Muzaferija je tokom posjete gradonačelnici Amri Babić uručila takmičarski dres u kojem je nastupila na historijskoj utrci u austrijskom Altenmarkt-Zauchensee 13. januara.

U ime gradske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u lično ime, gradonačelnica se zahvalila Elvedini i uputila najiskrenije čestitke na dosadašnjim rezultatima i poželjela mnogo sreće i vrhunskih ostvarenja u budućnosti, uz obećanje da podrška Grada Visoko, kao što je to bio slučaj i do sada, neće izostati.

Ovo su rezultati koji naš Grad i našu domovinu promovišu na najpozitivniji način i afirmišu iskonske životne vrijednosti, koje su putokaz za svjetliju i radosniju budućnost.

„Elvedina Muzaferija je primjer kako se radom, odricanjem i velikom upornošću može ostvariti svaki cilj. Gradska uprava Visoko će i dalje podržavati sportiste koji su najbolji ambasadori našeg grada i zemlje, te koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH“, poručila je gradonačelnica Amra Babić.

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica zahvalila se gradonačelnici na dosadašnjoj podršci i kazala da joj historijski uspjeh mnogo znači, te da će joj biti najbolji mogući podsticaj za nastavak karijere, koja će, sigurni smo, na zadovoljstvo svih nas, i dalje biti ispunjena trofejima i najsjajnijim odličjima.

Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije