Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

ELVEDINA MUZAFERIJA- NAJBOLJA SPORTSKA AMBASADORKA GRADA VISOKO

Gradonačelnica Amra Babić danas je upriličila prijem za najtrofejniju bosanskohercegovačku skijašicu svih vremena, mladu Visočanku Elvedinu Muzaferiju, sa kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i ambicijama u nastavku karijere.

Pored Elvedine i njenog oca Nihada, prijemu su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Bajro Fejzić, predstavnik Sportskog saveza BiH Rifet Hadžihasanović, zatim Harun Hodžić – potpredsjednik ski kluba “Ski Ze 2010” i Sebastjan Hočevar – menadžer naše skijašice iz Slovenije.

Podsjetimo, Elvedina je svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. sporta, postavši prva skijašica iz BiH koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove. Vozila je kombinaciju u Austriji i na kraju stigla do 29. pozicije, koja joj je donijela dva boda.

Njen enorman uspjeh odmah je prepoznat od strane gradonačelnice Babić, tako da ćeuz iskrene čestitke, Grad Visoko uplatom u iznosu od 5.000 KM subvencionirati troškove priprema i takmičenja jednog od najvećih bosanskohercegovačkih sportskih draguljau narednom periodu.

Kao znak zahvalnosti Elvedina Muzaferija je tokom posjete gradonačelnici Amri Babić uručila takmičarski dres u kojem je nastupila na historijskoj utrci u austrijskom Altenmarkt-Zauchensee 13. januara.

Gradonačelnica Babić se zahvalila Elvedini te joj je u ime Gradske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti i u lično ime, uputila najiskrenije čestitke na dosadašnjim rezultatima i poželjela mnogo sreće i vrhunskih ostvarenja u budućnosti, uz obećanje da podrška Grada Visoko, kao što je to bio slučaj i do sada, neće izostati, jer ovo su rezultati koji naš Grad i našu domovinu promovišu na najpozitivniji način i afirmišu iskonskeživotne vrijednosti, kojesu putokaz za svjetliju i radosniju budućnost.

„Elvedina Muzaferija je primjer kako se radom, odricanjem i velikom upornošću može ostvariti svaki cilj. Grad Visoko će i dalje podržavati sportiste koji su najbolji ambasadori našeg grada i zemlje i koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH“, poručila je gradonačelnica Amra Babić.

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica zahvalila se gradonačelnici na dosadašnjoj podršci i kazala da joj historijski uspjeh mnogo znači i da će joj biti najbolji mogući podsticaj za nastavak karijere, koja će, sigurni smo, na zadovoljstvo svih nas, i dalje biti ispunjena trofejima i najsjajnijim odličjima.

Naredni takmičarski izazovisu utrke Euro kupa u brzim disciplinama i Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano početkom marta u norveškom Narviku.

Elvedina Muzaferija rođena je 20. augusta 1999. godine u Visokom i nema sumnje da su dosadašnji uspjesi ove 21-godišnjakinje uvertira za velikaostvarenja kojanas tek očekuju, jer Elvedina je pokazala da je spremna za najaču konkurenciju na svjetskoj skijaškoj sceni.

Prije dvije godine, Elvedina Muzaferijaje dostojanstveno, pred milionskim globalnim auditorijumom, nosila zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pyeongchangu.

Ona je tada kao najmlađa takmičarka bh. tima, u Pyeongchangu nastupila u pet alpskih disciplina kao jedina alpska skijašica u historiji BiH koja vozi svih pet disciplina.

Nastupe naše najtrofejnije skijašice, višestruke prvakinje naše zemlje, osvajaćice bodova na najeminentnijoj svjetskoj sceni, ćemo i dalje sa nestrpljenjem isčekivati i pratiti sa povišenom dozom emocija – sretno Elvedina i veliko hvala za dosadašnja sportska ostvarenja, koja su veličanstvena uvertira za budućnost!

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije