Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Grad Visoko investira u objekte kolektivnog stanovanja – radovi u toku

Grad Visoko odobrio je sredstva za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti stambenih zgrada u iznosu od 95.000,00KM.

Na osnovu provedenog javnog poziva i obrađenih aplikacija koje zadovoljavaju uslove javnog poziva donesena je odluka da se odobre sredstva u iznosu od 61.859,25KM za sufinasiranje utopljavanja zgrade KS 60/60A/62/62A (Donje Rosulje 32/34/36/38) i sredstva u iznosu od 18.630,00KM za sufinansiranje utopljavanja zgrade KS 69 (Musla 17/19).

Na zgradi u Donjim Rosuljama se već montiraju skele, a očekivat je da će ubrzo početi radovi i na zgradi koja se nalazi u ulici Musala.

– “Cilj ovog projekta je pružanje sistemske pomoći građanima u poboljšanju energetske efikasnosti stambenih zgrada, odnosno objekata kolektivnog stanovanja, što će doprinijeti manjoj potrošnji energenata, manjoj emisiji štetnih plinova i poboljšanju kvaliteta zraka, kao i ljepšem izgledu grada. Grad Visoko će i u narednom periodu opredjeliti finansijska sredstva za ovu namjenu koja će biti plasirana putem javnog poziva, a što je ujedno i poruka etažnim vlasnicima da se pripreme kako bi mogli aplicirati. Svi zajedno trebamo dati doprinos za čišće i ljepše Visoko”- kazao je gradonačelnik Ganić.

Javnim pozivom obuhvaćeno je sufinansiranje od strane Grada Visoko u iznosu od 40% ukupne vrijednosti investicije.

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije