Srijeda, 21 Februara, 2024

Gosti iz Bahreina zainteresovani za pomoć pri izgradnji Islamskog centra sa džamijom u Lukama

Yusuf Abdula Al Mahmeed i Yusuf Ahmed Ahmedi iz Kraljevine Bahrein su posjetili Gradsku upravu Visoko gdje su se sreli sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, kao i predstavnicima Medžisa Islamske zajednice Visoko.

Tema ovog sastanka bila je izgradnja Islamskog centra u naselju Luke, jer su gosti iz Bahreina zainteresovani da svojim konekcijama pomognu izgradnju ovog objekta.

– Čast mi je bila ugostiti predstavnike Medžisa IZ Visoko, kao i drage goste iz Bahreina. Mi imamo izuzetnu saradnju sa Medžlisom IZ Visoko, a tokom sastanka smo imali priliku i prezentirati im projekat budućeg Islamskog centra u Lukama. Veliki značaj ima izgradnja ovakvog objekta u Lukama, a pored samog vjerskog značajan je i arhitektonski izgled koji bi uljepšao ovaj dio grada. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić.

Gosti su kazali da našu zemlju smatraju svojom drugom domovinom, a pored pomoći u izgradnji vjerskih objekata, interesantna je u ekonomska saradnja koju je moguće napraviti sa Kraljevinom Bahrein.

Uime Medžlisa Islamske zajednice Visoko goste je poselamio i Midhat ef. Čakalović, a nakon sastanka u Gradskoj upravi obišli su i lokaciju u naselju Luke na kojoj bi trebao da bude izgrađen Islamska centra sa džamijom.

RTV Visoko/Press Grada Visoko

povezani članci

POPULARNO