Četvrtak, 25 Jula, 2024

GORAN KARAN ODUŠEVIO NA KONCERTU U PARKU ‘RAVNE 2’

Splitski muzičar Goran Karan nastupio je u Visokom 23. juna 2018. u sklopu Festivala i Sajma povodom početka ljeta, ljetnog solsticija, u preliijepom parku ‘Ravne 2’. Svoju višednevnu posjetu Fondaciji ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ iskoristio je za obilazak arheoloških lokacija, ali i novih sadržaja u parku ‘Ravne 2’ i Aero banji.

S obzirom da je park ‘Ravne 2’ otvoren u junu 2016. koncertom Gorana Karana, on se dobro sjeća početaka uređenja ovog zemljišta te je mogao da napravi komparaciju. Bio je oduševljen viđenim i to nije krio u svojim televizijskim nastupima prije koncerta.

Prilikom posjete prije dvije godine, Karan je dobio inspiraciju da napiše pjesmu pod nazivom ‘My Legacy Is Love’ kao posvetu dobroj energiji piramida i poruci ljubavi i mira koja se šalje iz Visokog. Upravo je u subotu 23. juna ta pjesma doživjela svoju svjetsku premijeru. Stotine posjetilaca je pjevalo refren ove pjesme u prirodnom amfiteatru parka.

Goran Karan je i ovaj put pokazao ne samo da je osvjedočeni prijatelj Fondacije već i da je vrhunski profesionalac s odličnim pratećim bendom, koji su ugrijali dlanove publike koje se sjajno zabavila na otvorenom.

povezani članci

Najnovije