GALERIJA LIKUM 76 U SUBOTU ORGANIZIRA IZLOŽBU ČETIRI U JEDAN

135

Galerija LIKUM 76 i UG Ars tragovi pozivaju sve zainteresirane na otvorenje još jedne vrlo interesantne i kvalitetne izložbe u prostorijama Galerije u ulici Musala 4. u subotu u 18 sati.

U pitanju je samostalna izložba poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Muhameda Bajramovića iz Zenice.

”Izložba „4 u 1 (Četiri u jedan)“ Muhameda Bajramovića organizirana povodom manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ predstavlja radove nastale u njegovom dugogodišnjem radu u okviru različitih ciklusa iz različitih perioda. Muhamed Bajramović zasigurno je jedan od poznatijih umjetnika bosanskohercegovačke likovne scene, a poznat i u međunarodnim likovnim krugovima po svojim umjetničkim djelima koja su uvijek bila u korak s novim likovnim pojavama i idejama. Na izložbi su predstavljena djela podijeljena u četiri cjeline, koje zajedno čine jednu cjelinu, a u svako djelo bez obzira na materijal, tehniku i formu koju umjetnik koristi, utkan je prepoznatljiv umjetnikov slikarski rukopis.”

Visočka publika će imati priliku pogledati djela iz različitih ciklusa nastala u proteklih četrdeset godina uz analitički osvrt historičarke umjetnosti, što je jako dobra prilika za stvaranje sveobuhvatnijeg uvida u lik i djelo ovog iznimno značajnog bosansko-hercegovačkog umjetnika.