Nedjelja, 23 Juna, 2024

FOTO: SUDAR ŠAMPIONSKIH EKIPA PREPUNIH FUTSAL REPREZENTATIVACA

Bila je to noć četvrtfinala i noć prebogata reprezentativcima malog nogometa iz regiona. Bio je to dan kada je prvi favorit turnira ekipa Elha nekretnine uz Anela Radmilovića relativno lako dobio ekipu Stupčanice 3:1.

Bio je to dan kada su sjajni momci iz ekipe Elektrofreon iz Kaknja inače svi budući inžinjeri mašinstva iznenadili po imenima vrlo jaku STR Azra i slavili sa 4:3 iako je poražena ekipa imala Vladana Vesića reprezentativca Srbije i Mirka Hrkača reprezentativca BiH uz Feđu Dudića i još par sjajnih visočkih fudbalera.

Bilo je to veče kad je sjajni Bahrudin Omerbegović sa korijenima iz Moštra, popularni Kruško opet preko penala ekipu Liten doveo do polufinala uz oba skinuta penala nevjerovatnom lakoćom.

I onda je uslijedila revija šampiona u dvije ekipe.

Sa desna na lijevo Nermin Kahvedžić (Elha nekretnine rekreacija-BiH repka), Jovan Lazarević (BIOS- repka Srbije), Denis Ramić (Elha nekretnine (R)- repka Srbije), Ivan Ivanković BIOS- repka BiH), Bilal Jelić -Elha Nekretnine (R) repka BiH) i Josip Bošković- BIOS (repka BiH).

Sjajan gol postigao je Emir Džuderija za Elha nekretnine- rekreacija, kada je smanjio na 3:2 prednost BIOS ekipe koja u subotu ima dva teška iskušenja.

Prvi susret igra ekipa Džeke Muminovića (Elha nekretnine) i favorit je nad Elektrofreonom iz Kaknja ali čuda su moguća. Susret se igra od 17 sati.

Od 18 sati je sudar ekipa Liten i BIOS. Liten dva zadnja susreta prolazi na penale. Može li uz Habibiju i sjajnog golmana Omerbegovića i do het trik penal prolaza.

BIOS je pokazao u petak da ima snage pobijediti jake ekipe kakva je bila Elha nekretnine rekreacija. Uspije li ući u finale, biće to sjajan meč bez obzira što Elha nekretnine slove za favorita.

Nema bolje pozivnice u KSC Mladost od sudara futsal titana. Po broju ekipa i poznatih igrača ovo je najbolji i najneizvjesniji turnir.

Sutra se igraju i susreti veterana Bosne te nekadašnjih ljutih rivala žutoljubičastih.

Fotografije četvrtfinala u subotu tokom prijepodneva.

povezani članci

Najnovije