Petak, 23 Februara, 2024

(FOTO) Eko-Vikinzi na tradicionalnoj regati na rijeci Krivaji

Visočki Eko-Vikinzi već preko dvije decenije učestvuju u regati na rijeci Krivaji, a članovi ovog udruženja su i ove godine također uzeli učešće, odakle su pratiocima na društvenim mrežama prenijeli svoje dojmove.

“Avanturu započinjemo u petak nakon posla. Brzo pakovanje opreme, prebrojavanje i pravac Maoča. Na pola puta dobivamo poziv da se u regiji Kraljeve Sutjeske nalazi povrijeđeni biciklista i kao članovi GSS stanice Zavidovići odmah mjenjamo kurs ka spasilačkoj opremi i pravcu Sutjeske. U rekordnom vremenu pristupamo ozlijeđenom i prebacujemo ga do hitne pomoći.

Nakon višesatne procedure hitne pomoći, rendgena, traumatologije prevozimo ozlijeđenog do kuće. Pomalo razočarani propuštenim dobro poznatim sijelom u Maoči liježemo u krevet odmah po dolasku. Ipak znaju se prioriteti! Subota, cik zore. Doručak, pakovanje opreme i pravac Krivaja. Napokon nakon dugo godina izrazito visok vodostaj. Svaka viška riječ bi pokvarila dojam.

Uživanju i našoj sreći nije bilo kraja. Novi članovi i skiperi su imali priliku upoznati pravu mamu Krivaju. U poslijepodnevnim satima povratak u kamp i sijelo uz muziku. U nedelju odlučujemo da ponovimo rafting i to u dužoj varijanti. Još jedan izuzetno lijep dan na vodi pun uživanja. Hvala organizatorima na svoj dobrodošlici i svima koji su doprinijeli da još mislimo o vikendu”, poručili su.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

POPULARNO