Srijeda, 21 Februara, 2024

Firma Porča d.o.o. Visoko osigurala donaciju za JU za predškolski odgoj i obrazovanje

U okviru Projekta “BORIMO SE ZA ZDRAVLJE SVAKOG ČOVJEKA” kojeg je pokrenuo gradonačelnik Ganić u vremenu pandemije koronavirusa, danas je JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko uručena izuzetno vrijedna donacija higijenskih proizvoda od strane firme “Porča” d.o.o. Visoko.

Naime, vlasnik navedene firme gradonačelniku Ganiću je stavio na raspolaganje značajnu količinu higijenskih proizvoda koji su nakon procjene potreba usmjereni prema našem obdaništu, a cijeneći činjenicu da je s jedne strane naredbama Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona smanjen broj djece koja mogu boraviti u ustanovi što za posljedicu ima umanjen prihod ustanove, a s druge strane je povečan stepen potrebne higijene i dezinfekcije kako bi se održavala čistoća i umanjila mogućnost potencijalne zaraze korona virusom naših najmlađih.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se firmi “Porča” d.o.o. Visoko na društvenoj odgovornosti, istovremeno ističući i podsjećajući naše građane da su naši privrednici partneri lokalne zajednice koji zaslužuju naše puno uvažavanje i podršku. Takođe, Gradska uprava grada Visoko je povećala mjesečni transfer JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko kako bi amortizovali umanjenje prihoda i osigurali nesmetano funkcionisanje i pružanje usluga našim mališanima”, istakao je gradonačelnik Ganić.

RTV Visoko/Press Grada Visoko

povezani članci

POPULARNO