Srijeda, 17 Aprila, 2024

Film o parku “Ravne 2” pobjednik “Robinson Film Awards” filmskog festivala

Sjajne vijesti za Fondaciju „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ stigle su iz Italije, gdje je na ‘Robinson Film Awards’ filmskom festivalu, novi film u produkciji Fondacije „Čudo u srcu Bosne“ (Miracle in Bosnia) osvojio prvo mjesto u izboru za februar 2024.godine. Na taj način plasirao se u konkurenciju za film godine. Godišnji izbor će biti održan u mjesecu aprilu, a iz Fondacije očekuju i nove nagrade za ovaj sjajni film.

U pitanju je novi film Fondacije koji je nastajao u proteklih nekoliko mjeseci, čiji su produkcija i montaža završeni na samom početku ove godine, a tokom 2024.godine film će učestvovati na festivalima filma širom svijeta.

Riječ je o svojevrsnoj šetnji i obilasku svih instalacija i sadržaja najljepšeg parka u ovom dijelu Europe, uz sjajnu priču i pojašnjenja osnivača Fondacije i čovjeka koji je napravio ovo čudo u srcu Bosne, Dr. Semira Osmanagića. Autor, režiser i narator u filmu je pronalazač bosanskih piramida Dr. Semir Osmanagić, a film je produkt sjajne saradnje i višemjesečnog rada odlične ekipe ljudi iz Visokog koja se okupila oko ovog projekta, koji je u produkcijskom i organizacionom smislu sigurno jedan od najvećih od nastanka Fondacije. Film traje 70 minuta, na bosanskom je jeziku, uz prijevod na engleski jezik.

Što se samog festivala Robinson Film Awards (RFA) tiče, on se održava u Italiji. Svaka dva mjeseca stručni suci festivala ocjenjuju pristigle filmove iz cijelog svijeta, a najbolji budu proglašeni za pobjednike mjeseca i osiguravaju mjesto na godišnjem izboru. Žiri je sastavljen od nagrađivanih filmaša i glumaca.

Uskoro će kompletan film „Čudo u srcu Bosne“ (Miracle in Bosnia) biti dostupan na svim video platformama, kao i u programima brojnih TV kuća, u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku, a do tada uživajte u najavi i traileru na engleskom jeziku.

povezani članci

POPULARNO