Srijeda, 28 Februara, 2024

Festival djece i mladih pod sloganom “Djeca i mladi vam govore”

Drugi po redu Festival djece i mladih pod sloganom “Djeca i mladi vam govore”, ove godine sa temom “Vršnjačko nasilje-poziv u pomoć”, biće održan 27.11.2023. godine u velikoj sali Kulturnog centra Altindag-Visoko sa početkom u 11 sati.

Cilj je omogućiti da učenici kroz svoja kritička razmišljanja govore o razumijevanju nasilja, posebno vršnjačkog nasilja i njegovim posljedicama te kako zaustaviti nasilje i kako ga u budućnosti prevenirati.

Planirano je da svih deset obarazovnih institucija Grada Visoko budu aktivno uključene u realizaciju Festivala kroz svoje prikaze u vezi sa vršnjačkim nasiljem koje će prezentirati učenicima, odnosno posjetiocima Festivala. Također, studenti Odsjeka psihologije sa IUS-a će da se predstave sa svojom prezentacijom u trajanju od 15 minuta sa temom “Vršnjačko nasilje”, kao i studenti Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice.

U drugom dijelu Festivala organizovaće se panel diskusija u kojoj je planirano da učestvuju predstavnici učenika, predstavnici centra za socijalni rad, pedagozi, predstavnici policije, predstavnici studenata i vijeća roditelja. Diskusiju će moderirati Nermina Vehabović-Rudež, psihologinja u Centru za mentalni rad.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

povezani članci

POPULARNO