Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Fantastičan rezultat Fahrudina Adilovića na veoma jakom turniru u Albaniji

Dvostruki kadetski evropski prvak u taekwondou, Fahrudin Adilović, zabilježio je novi nezaboravan rezultat i to na veoma jakom bodovnom turniru u Albaniji iz E2 serije na kojem je nastupio kao takmičar najmasovnijeg TKD kolektiva u Bosni i Hercegovini, Bosne-Rudara.

Fahrudin je u subotu, 9. marta, zabilježio četiri pobjede i na veličanstven način osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i svojoj bogatoj ličnoj i klupskoj kolekciji dodao još jedan prestižni trofej, do kojeg je ponovo došao kontinuiranim mukotrpnim i vrhunskim treninzima.

Ekipu je na ovom turniru predstavljao i dvostruki balkanski prvak u kategoriji mlađih kadeta i kadeta, Davud Mušija, koji je ostao bez plasmana, ali treneri ističu da je pružio dobru borbu i stekao dodatno iskustvo koje će mu koristiti prilikom narednih izazova.

Trofejni sportski kolektiv u albanskoj prijestolnici Tirani su predvodili: Edin Kajević – predsjednik, Adnan Kozlo – trener i Kenan Mušija – službeni predstavnik.

TKD kolektiv Bosna-Rudar nastavlja sa brojnim aktivnostima, već narednog vikenda slijedi gostovanje na još jednom tradicionalnom i veoma kvalitetnom turniru, Omega kupu u Beogradu.

Slaven Mirković

Foto: TKD kolektiv Bosna-Rudar

 

povezani članci

POPULARNO