Subota, 13 Aprila, 2024

Elvedina Muzaferija – snježna kraljica iz kraljevskog grada u subotu nastupa na završnoj utrci spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica, Visočanka, Elvedina Muzaferija danas je prvi put u karijeri nastupila na završnici Svjetskog kupa, ali, nažalost, nije uspjela završiti utrku superveleslaloma.

Elvedina je u austrijskom Saalbachu krenula sa najboljim startnim brojem u karijeri, 19 i na prvom prolazu imala je sjajno vrijeme i bila 15 stotinki brža od liderke Ester Ledecke, ali je ubrzo nakon toga izgubila ravnotežu i pala tako da u konačnici nije ostvarila plasman.

Srećom, prošla je bez povrede, a sezonu u ukupnom poretku superveleslaloma je okončala na 23. mjestu sa osvojena 82 boda.

Inače, pobjedu u Saalbachu je zabilježila Čehinja Ester Ledecka, ali je ukupna pobjeda pripala, ove sezone neprikosnovenoj Lari Gut-Behrami iz Švicarske, koja je već ranije osigurala i ukupnu titulu u Svjetskom kupu uz osvojena tri Mala kristalna globusa te veoma izgledne prilike da osvoji i četvrti nakon završnice spusta.

Mi našoj Elvedini i ovim putem čestitamo na plasmanu u samu završnicu Svjetskog kupa i na dosadašnjim ovosezonskim rezultatima koji su nas toliko puta učinili ponosnim i zlatnim slovima ispisali historiju bh. skijanja.

Snježnu kraljicu iz kraljevskog grada sutra, u subotu, 23. marta, očekuje i nastup na završnoj utrci spusta koja će za Muzaferiju ujedno biti i posljednja ovosezonska u Svjetskom kupu.

Želimo joj mnogo sreće, svim srcemo ćemo navijati i nadati se još jednom nezaboravnom rezultatu.

Utrka počinje od 11 sati i 15 minuta uz direktan TV prenos na Prvom kanalu Eurosporta.

Slaven Mirković 

povezani članci

POPULARNO