Srijeda, 17 Aprila, 2024

Elvedina Muzaferija 16. mjestom u finalu Svjetskog kupa u spustu okončala sezonu

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 16. poziciju na posljednjoj spust utrci sezone u Svjetskom kupu za skijašice u austrijskom Saalbachu.

Nastupila je danas 24-godišnja Visočanka u utrci finala Svjetskog kupa u spustu, a s vremenom od 1:46.96 zauzela je 16. mjesto, a tako su joj za dlaku izmakli bodovi koje osvaja prvih 15.

Pobjedu u ovoj utrci spusta odnijela je Austrijanka Cornelia Huetter, iza nje je Slovenka Ilka Štuhec (+0.17), a treće mjesto je zauzela Nicol Delago iz Italije (+0.49).

Muzaferija je za pobjednicom zakasnila 1,88 sekundi te je u ukupnom poretku spusta ostala na 23. poziciji, s kojom je i došla na završnu sedmicu sezone.

Pobjedom je Huetter stigla i do Malog kristalnog globusa kao najbolja skijašica ove sezone u spustu, pošto je danas potpuno podbacila Lara Gut Behrami.

Sve rezultate i poredak današnje utrke možete pogledati na ovom linku.

Utrka je održana u austrijskom Saalbachu, gdje se kroz cijelu aktuelnu sedmicu održavaju finalne utrke Svjetskog kupa, a podsjećamo da je jučer Muzaferija nastupila i u superveleslalomu.

Taj nastup nije najbolje završio po bh. skijašicu budući da ga je okončala padom nakon prvog sektora staze, u kojem je bila vodeća s 15 stotinki prednosti u odnosu na prvoplasiranu.

Podsjećamo, u ovosedmičnom finalu Svjetskog kupa u skijanju nastupalo je po 25 najboljih skijašica iz svake discipline posebno.

RTV Visoko/Klix.ba

 

povezani članci

POPULARNO