Srijeda, 21 Februara, 2024

Dva Visočanina u centru Zagreba napravili koncert za pamćenje

Dva visočanina Suad Slipčević Dino i Faris Pinjo u suradnji sa najluksuznijim klubom u samom centru Zagreba napravili koncert za pamćenje.

Koncert pod nazivom “Sve ove godine” okupio je publiku svih uzrasta. Stara garda se nije dala pobijediti u plesnim pokretima i uzvicima na najveće hitove, do 24.11. se moglo reći, nekog prošlog vremena.

Pjesme Dugmeta, Indexa, Pušenja, Orkestra i Jabuke pokazale su da su još uvijek, kao i većina nabrojanih bendova, pa barem bili u svojoj desetoj postavi, i dalje žive. Publika je pored tih pjesama čula i fantastičnu izvedbu pjesme Highway to hell. Koja postaje i izvjestan pečat svirki Patkinog leta. Kako je prije pjesme gitaristi Dominiku pregorilo pojačalo, drugi gitarist Ivan je preuzeo punu odgovornost i zapalio publiku poznatim početnim rifom.

Mladi se također nisu dali, pokazali su da su vjerni čuvari tog vremena i pjesama.

Faris Pinjo je nastupio prvi put u cijelom sastavu originalnog benda Patkin let. Najavili su da je ovo njihov premijerni nastup i da će se osim ovakvih koncerata, posvetiti autorskom radu.

Gitare u bendu sviraju Dominik Sladić i Ivan Srša. Ivana ćete zapamtiti po oštrijem izgledu i školskijem sviranju, a Dominika poput duha 80ih koji prebire po gitari sve one zvukove koje ste mislili da nećete čuti uživo. Patkin let ima volšebnu ritam sekciju, basistu i arhitekta Luku Berića na bass gitari i njegovog dugogodišnjeg partnera u kriminalu bubnjara Aleksa Ignjatova. Njih dvojica su stub čvrstoće benda. Inače ovaj četvorac sa drugum pjevačem, Nikolom Bakšićem, čine bend Kall’s Penny, pobjednike mnogih hrvatskih festivala. Osim pjevača, ono što čini razliku između Penija i Patkinog leta je klavijaturist Dado Šarić. Najavili su ga kao računovođu koji tu noć ima temperaturu 40 i osip od tempersture, ali to ga nije spriječilo da virtuozno programiranim i odabranim zvukovima na klavijaturama upotpuni bend.

Ovo je početak jedne lijepe priče.
Kako kažu mladi muzičari, patka je poletjela.

Tonac Vedran Berlan iz bon.ton-a je također bio na visini zadatka koristeći Lambda labs.

Johanm Franck je kao i uvijek ugostio publiku svojom vrhunskom ponudom i uslugom te i sjajnim svjetlosnim prizorima. Kako se na drugom katu kluba nalazi luksuzni restoran Sol. Gosti su se nakon specijaliteta Mate Jankovića naslonili ma ogradu i zapjevali sa Farisom.

Nije rijetko da se u popularnom Johann-u nađu visokopozicionirani političari, odvjetnici, sportisti i glumci. Pa su ovu noć između ostalog uveličale nekolicina zvijezda iz serije Kumovi, a također i glumac Domagoj Nižić čije utjelovljenje velikog Dražena Petrovića u dugometražnom filmu svi željno iščekuju.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

POPULARNO