Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Društvo Crvenog krsta/križa BiH aktiviralo humanitarni broj za stanovništvo Maroka

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine aktiviralo je humanitarni broj 17023, na koji građani pozivom mogu donirati dvije konvertibilne marke (KM) za stanovništvo Maroka pogođeno razornim potresom.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine suosjeća se sa građanima Maroka i Marokanskim Crvenim polumjesecom nakon razornog zemljotresa, navode iz DCK BiH.

Navode i da je dostupan račun DCK BiH na koji fizička lica, pravni subjekti i svi ostali mogu uplatiti novčane donacije.

DCK BiH će djelovati na osnovu potreba Marokanskog Crvenog polumjeseca i u skladu sa smjernicama IFRC-a (Međunarodna federacija društava Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca).

“Društvo Crvenog krsta/križa BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija”, navodi se u saopštenju.

Najmanje 1.037 ljudi je poginulo u snažnom zemljotresu koji je pogodio Maroko, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Ovo je najsnažniji zemljotres koji je pogodio ovu sjevernoafričku zemlju u posljednjih stotinu godina, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku Maroka.

RTV Visoko/BHRT.ba

povezani članci

Najnovije