Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

DRUGI DAN SAJMA “JESEN U VISOKOM”

Drugi dan sajma „Jesen u Visokom“ očekuju nas brojni sadržaji, pa pored štandova izložbeno prodajnog karaktera, pozivamo vas da posjetite edukacije, radionice, muzičke nastupe, kao i nastup kulturno umjetničkog društva.

Danas, u periodu od  12:00  do  14:00h  posjetite Kulinarsku radionicu – Obrt Merjem (vl. Ramadan Nermin)  i Obrt Malinica (vl. Sabina Krivdić)  koja će se održati sa učenicima II razreda ugostiteljsko-turističkog smjera MSŠ „Hazim Šabanović“.

Vašoj pažnji preporučujemo i edukaciju s početkom u 16:30h  na temu “Uvođenje standarda u proizvodnji mlijeka-HACCP”, a predavači su :  mr.Benjamin Čaušević, dipl.ing.preh.teh. i  mr.sc.Benjamir Haurdić, dr.vet.med.

Nakon edukacije slijedi radionica o kontroli mlijeka i higijenskih uslova kod malih prerađivača i proizvođača mlijeka u saradnji sa MILKPROCESING D.D. Sarajevo, a dodatno će se obraditi teme:

1. Važnost pouzdane detekcije antibiotskih testova u mlijeku

2. Inovativna metoda kontrole proizvodnih površina

3. Prednosti sirenja sa himozinskim sirilom i greške u proizvodnji sira

Spektakularan nastup u večernjim satima održati će članovi kulturno umjetničkih društava i učenici muzičke škole „Avdo Smailović“ Visoko.

18:00-19:30h   Nastup KUD-a „Visoko“

                        Nastup muzičke škole „Avdo Smailović“ Visoko

                        Nastup folklorne grupe „Crven fesić“

Pozivamo naše sugrađane da svojim prisustvom obogate i ovaj dan tradicionalnog visočkog sajma.

Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije