Djeca iz Visokog bez roditeljskog staranja, smještena u domovima u Sarajevu i Zenici, danas posjetila svoj rodni grad

Djeca iz Visokog, koja su nizom životnih okolnosti ostala bez roditeljskog staranja, a smještena su u domovina u Sarajevu i Zenici, danas (ponedjeljak, 20. novembar) su posjetila svoj rodni grad i uživala u brojnim sadržajima na nekoliko lokacija.

Prvo su posjetili KC Altindag-Visoko, a potom je upriličeno druženje u JU Centar za socijalni rad Visoko, gdje im je gradonačelnik Mirza Ganić uručio prigodne novčane poklone u iznosu od 80 KM.

Direktor JU Centar za socijalni rad Visoko, Kemal Mušinbegović je, između ostalog, tokom razgovora za program RTV Visoko, istakao da se radi o još jednom uspješno realiziranom projektu uz zahvalnost na podršci resornom Ministarstvu koje je prepoznalo značaj i simboliku ovog iznimno važnog događaja koji je uljepšao dan te ljubavlju i toplinom ispunio srca mladih ljudi koji su uživali u druženju, pozitivnoj energiji i nezaboravnim uspomenama u svom gradu zajedno sa svojom rajom.

Posebnu zahvalnost uputio je i gradonačelniku Ganiću uz poruku da će besprijekorna saradnja biti nastavljena.

Djeca su obišla i prije dva dana otvoreni, impozantni Shopping centar i hotel Vema, a JU Centar za socijalni rad Visoko, koja je prije sedam dana (13. novembra) proslavila 59. rođendan, nastavlja sa brojnim projektima uz ispunjavanje zadataka i obaveza u svim segmentima.

Informaciju više uz razgovor sa Kemalom Mušinbegovićem donosimo večeras (ponedjeljak, 20. novembar) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

 

 

povezani članci

Najnovije