Srijeda, 19 Juna, 2024

„DIVANHANA“ RASPJEVALA I RASPLESALA POSJETIOCE ARHEOLOŠKOG PARKA „RAVNE 2“

Arheološko-turistički park „Ravne 2“ u subotu 21.septembra 2019. bio je domaćin još jednog čarobnog događaja, a djevojka i momci iz popularne „Divanhane“ uspjeli su rasplesati i raspjevati nekoliko stotina posjetilaca „Bosnian Pyramid Festa“.

Nastup „Divanhane“ bio je prvi u predivnom ambijentu parka „Ravne 2“, a članovi su prije nastupa imali priliku obići i tunele Ravne, kao i dio parka, te iz Visokog i Bosanske doline piramida nose predivna iskustva i uspomene.

– Ovo nije bio baš običan nastup na koje smo navikli, neobičan festival u našoj zemlji, gdje je sve bazirano na relaksaciji i meditaciji, i u sve to se uklopila muzika i sevdah. Za nas je ovo bilo jedno novo iskustvo, nešto zaista drugačije i posebno, festival na ovako divnom mjestu, i sretni smo jer je bilo zaista lijepo vrijeme i bila je dobra posjeta, a reakcija publike, njihova pjesma s nama, kao i ples, dokaz su da smo se svi dobro zabavili. – kazao nam je Neven, član benda.

Predivne sevdalinke u interpretaciji sjajne Naide Čatić uspjele su raspjevati i strane goste, a na kraju koncerta publika je završila na centralnoj pozornici parka, gdje su zajedno sa članovima benda pjevali i plesali.

– Danas smo imali priliku obići i tunele Ravne, i u pitanju je lijepo i neobično iskustvo, imali smo priliku osjetiti tu energiju, a kakve je posljedice ostavila na nas to ćemo da vidimo. Bilo nam je zaista prekrasno u Visokom, a nadamo se da nam ovo neće biti posljednji nastup i da ćemo ponovo dobiti poziv da nastupimo ovdje, poziv kojem ćemo se rado odazvati. – kazala nam je Naida.

povezani članci

Najnovije