Petak, 21 Juna, 2024

DELEGACIJA MEDRESE U POSJETI MUFTIJSTVU GORAŽDANSKOM

Sinoć je delegacija Medrese boravila na području Muftiluka goraždanskog. Pored posjete učenicima na ramazanskoj praksi, profesori su posjetili i MIZ Rogatica, iskazali svoju podršku povratnicima na ovom području te nastavili odličnu saradnju koju Medresa ima sa ovim medžlisom.

Tom prilikom su se družili sa učenicama Medrese, sestrama Adnom i Nedžmijom Kozlić koje pomažu u organizaciji ramazanskih aktivnosti u Rogatici. Profesor Emir Uzunalić je održao predavanje u gradskoj džamiji, Amel Hasandić u Batovu, kod bivšeg učenika Medrese Senaida Gačića, a Dženan Rezaković u džematu Kukavice gdje je teravih imam alumnista Desete generacije naših maturanata Mersudin Šišman.

U Bačcima, MIZ Goražde, ramazansku praksu obavlja učenik 3. razreda Abas Nedimović. Kod njega je večeras bio hafiz mr. Haris Delić. Na području MIZ Ustikolina praksu obavljaju tri učenika također trećeg razreda.

Hamza Čengić je u džematu Cvilin, a na teravih namazu kod njega je bio profesor Emir Salić. U džematu Filipovići je Nedim Smajić kojeg je na teravih namazu posjetio profesor Muhamed Mušinbegović, dok je kod Saliha Tulića u džematu Zebina Šuma bio hafiz Abdulkadir Kadrić.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Muftiji goraždanskom mr. Remziji Pitiću, kao i glavnim imamima Goražda, Ustikoline i Rogatice na gostoprimatvu i dočeku kojeg su priredili za naše profesore.

RTV Visoko/Medresa – FB Page

povezani članci

Najnovije