Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Delegacija Medrese posjetila Medžlis Islamske zajednice Olovo

Delegacija Medrese “Osman-ef. Redžović” posjetila je Medžlis Islamske zajednice Olovo gdje su ih dočekali glavni imam Esad ef. Pepić i muallima Heda Pepić.

Profesori na čelu sa direktorom Medrese prisustvovali su zajedničkom iftaru u džematu Kolakovići iz kojeg, kao i iz cijelog Olova, tradicionalno ima mnogo učenika u Medresi. Također, u ovom džematu svoju prvu ramazansku praksu obavlja učenik drugog razreda Muhamed Mahmić iz Zenice.

Nakon iftara i teravih namaza profesori su održali predavanja u nekoliko džemata. Pomoćnica direktora za nastavu mr. Amela Numanagić predavanje je održala u džematu Olovske Luke, u kojem dužnost imama obavlja alumnista medrese Harun Aličković. U čaršijskoj džamiji u Olovu, gdje je mujezin učenik prvog razreda Medrese Bilal Glasić, predavanje je održao direktor Medrese Dženan Rezaković, dok su profesori Mirza Selimović i Emir Salić održali predavanja u džematima u kojima su učenici na ramazanskoj praksi, u već pomenutim Kolakovićima, odnosno u džematu Aquaterm Olovo gdje je teravih imam učenik trećeg razreda Vedad Ajanović iz Vareša.

Bila je ovo i prilika za razgovor o nastavku lijepe saradnje koju Medresa ima sa Medžlisom Olovo.

Također, treba napomenuti da su pored glavnog imama i muallime Hede domaćini profesorima bili i bivši učenici Medrese Kenan Kladanjčić i Adem Dedić, kao i roditelji alumnistica Belme, Emine, Merjeme i Edibe Plećan.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Medresa

 

povezani članci

POPULARNO