Nedjelja, 23 Juna, 2024

Četiri takmičara TKD kluba Crni labudovi Visoko osvojili drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji i nastavili s dobrim rezultatima

Jučer (25.5.2024.) u Zenici održan je Otvoreni kup BiH u olimpijskom taekwondou na kojem je nastupilo 257 takmičara iz 39 klubova i 3 države.Naš klub je nastupio sa svojih 10 takmičara i to 9 u borbama i 1 u formama i osvojio 9 medalja:5 zlatnih, 3 bronzane i 1 srebrenu.

Na pobjedničkom postolju su završili:

Samir Mujidagić, Eldar Bešlagić, Harun Abazović i Hamza Abazović koji su ujedinili tri titule:državni i federalni prvaci i prvaci kupa BiH

I Alden Bešlagić koje se ove godine može pohvaliti titulom prvaka države i kupa BiH i titulom viceprvaka Federacije BiH.

Srebrenu medalju je osvojila Amina Kosovac u formama i pokazala fantastičan napredak u odnosu na prethodne turnire.

I bronzane medalje su osvojili:

Amna Zerdo kojoj je ovo prva godina u mlađim kadetima i možemo biti prezadovoljni njenim nastupima

Arslan Zukić sa jednom pobjedom i fantastično odrađenom polufinalu protiv favorita te kategorije.

I Ady Huseinović koji je pružio više nego dobru borbu u većoj kategoriji ali nažalost splet okolnosti nam nije dozvolio da prođemo u finale.

Nažalost bez medalje je ostao Denial Mimić iako je pružio odličnu borbu.

Kadeti našeg kluba su zauzeli drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji i tako nastavili dobar niz:viceprvaci države, federacije i Kupa BiH.

Također moramo napomenuti da smo zauzeli 8.mjesto u ukupnom plasmanu sa samo 9 takmičara i to nam je pokazatelj da su naši borci danas bili fantastični.

Sve u svemu dobar nastup i ispit za naše Labudove pred Evropsko klupsko prvenstvo koje će se održati u Tirani od 13.-16.6.2024.god.

Sljedeće sedmice nastupamo na tradicionalnom turniru Fojnica Open a odmah nakon toga održavamo klupsko polaganje.

Ekipu danas predvodili Senad Husejnović i Rijad Ahmić uz pomoć naše asistentice Nedžme Alihodžić.

Vaš Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije