ČESTITKA POVODOM SVJETSKOG DANA TURIZMA – 27. SEPTEMBRA

Svake godine na ovaj dan ističu se sociološke, kulturološke, političke i gospodarske vrijednosti turizma. Turizam, kao globalni fenomen, otvara nova radna mjesta, doprinosi miru i toleranciji, međusobnom razumijevanju među ljudima, održivom razvoju, zaštiti okoliša i kulturne baštine, pobjeđivanju siromaštva te stvaranju boljeg svijeta za sve ljude. Više od milijardu ljudi putuje svijetom svake godine.

U obilježavanju Svjetskog dana turizma diljem svijeta uključuju se brojne turističke zemlje, destinacije, tvrtke, udruženja, organizacije, pa i sami turisti.

Općina Visoko se može pohvaliti potencijalima i znamenitostima u vidu historijskih lokaliteta i kulturno-historijskih spomenika prepoznatih i posjećenih od strane turista svih dijelova svijeta.

Ovim povodom, u ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i Predsjedavajući Općinskog vijeća, Bajro Fejzić, prof. čestitaju Svjetski dan turizma uz želju da nastavimo sa aktivnostima i projektima koji će naš grad pretvoriti u respektabilnu turističku destinaciju sa unikatnim proizvodima i uslugama, prepoznatljivu na svjetskoj turističkoj sceni.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije