Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

224

U ime gradske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti, te u svoje lično ime, gradonačelnica Visokog Amra Babić i predsjedavajući Gradskog vijeća Bajro Fejzić, uputili su čestitku u povodu 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u kojoj stoji:

“Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, kao i svim građanima Visokog upućujemo najiskrenije čestitke povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Danas, kada živimo težak trenutak pandemije ne možemo, a da se ne sjetimo najtežih godina agresije na našu domovinu koje su sa sobom donosile bol, patnju i glad, a odnosile živote i godinama sticanu imovinu. Te godine uspjeli smo preživjeti, jer smo imali snagu koja nas je odbranila i sačuvala integritet i nezavisnost BIH – Armiju RBIH.

Heroji toga vremena zauvijek će živjeti u našem sjećanju i imati naše najveće poštovanje. Neka njihov primjer žrtvovanja i njihov put pravednika budu uzor i nama i generacijama koje dolaze.”

Gradonačelnica Grada Visoko
Amra Babić

Predsjedavajući Gradskog vijeća
Bajro Fejzić