Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK organizovao druženje sa novinarima

U organizaciji JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona danas je u Dnevnom centru u Dobrinju kod Visokog organizovano druženje novinara sa korisnicima Centra, sve sa ciljem da se javnost upozna sa radom ove ustanove koja pruža podršku, edukaciju i rehabilitaciju djeci i odraslima sa različitim vrstama poteškoća u razvoju.

Domaćini su bili Ernad Metaj, novoimenovani direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK-a, zatim Meldina Ugarak, koorodinator svih poslovnih jedinica, kao i Emir Šišić, prvi čovjek Centra u Dobrinju.

Novinari su imali priliku obići kompletan Centar, gdje su se upoznali sa korisnicima (kojih je u visočkoj ispostavi ukupno 66), koji su im pokazali svoje vještine, talente i interese te što je posebno interesantno, pripremili ručak uz pomoć zaposlenika i volontera.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Opštine Kakanj na čelu sa načelnikom Mirnesom Bajtarevićem te Grada Visoko na čelu sa pomoćnicom gradonačelnika Amrom Omerbegović.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

POPULARNO