Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

BOSANSKE PIRAMIDE TOP TEMA U ČEŠKOJ REPUBLICI

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić održao je predavanje u glavnom gradu Češke Republike Pragu, u utorak 23. oktobra 2018. u velikoj dvorani Instituta za arhitekturu i građevinarstvo. Prepuna dvorana s više od 200 posjetilaca željno je iščekivala dolazak Osmanagića, koji Češku posjećuje svake godine.

Na upit direktora Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ koliko je prisutnih već bilo u Visokom, više od 100 ruku se našlo u zraku. Druga polovina Čeha koja nije bila na bosanskim piramidama našla se u šoku, pitajući se odakle takav interes za posjet maloj i dosada nezapaženoj i neinteresantnoj BiH.

Tokom predavanja sve im je postalo jasno. Srce Bosne je sjedište najstarijih i najvećih svjetskih energetskih mašina koje su služile kao komunikacijski uređaj, kompleks za liječenje, mjesto unaprijeđenja molekularne sturkture vode, hrane, aure, čakri, duhovnih čula… To su i potvrdili brojni posjetitelji svojim svjedočanstvima i podrškom Osmanagiću.

Nakon predavanja bilo je jasno da je mnogo novih zainteresovanih za posjet Visokom, odnosno volontiranje, koje će vodiči Fondacije ugostiti slijedeće godine.

U međuvremenu, tema piramida u Bosni će se naći na českim youtube stranicama, a o njima će se pisati i novi seminarski rad.

povezani članci

Najnovije