Srijeda, 17 Aprila, 2024

BLIŽI SE RASPLET MALONOGOMETNOG TURNIRA U LIJEŠEVI, U NEDJELJU, 25. JUNA IGRA SE VELIKO FINALE

Noćni malonogometni spektakl koji se u Liješevi na terenu novoizgrađenog Sportskog centra odigrava od 3. juna, lagano se bliži kraju, a nakon što narednih dana budu odigrani četvrtfinalni i polufinalni susreti, u nedjelju, 25. juna je planirano veliko finale uz veoma sadržajan dodatni program.

Tokom razgovora za program RTV Visoko, Mirza Hajdarević (Organizacijski odbor turnira) je pojasnio da će finalni dan započeti od 17 sati prigodnim kulturno-umjetničkim programom, a nakon toga će uslijediti i finalni susret za omladinske selekcije (U-15) na turniru.

Potom slijedi zanimljiv taekwondo demo show, a onda i duel za treće mjesto, nakon kojeg će biti odigrano i veliko finale koje će nam ponuditi odgovor na pitanje koja će ekipa slaviti titulu pobjednika drugog po redu malonogometnog turnira koji je ove godine okupio 32 ekipe iz Visokog i regije.

Hajdarević je naglasio da tokom svake noći brojna publika ima priliku uživati u majstorijama nekih od najboljih futsalera koji već dugi niz godina učestvuju na najeminentnijim turnirima u Bosni i Hercegovini i šire.

Poručio je da je turnir u odnosu na prošlogodišnji napredovao u svim organizacijskim segmentima te uputio riječi dobrodošlice svima koji žele da ispričaju jednu od najpozitivnijih visočkih sportskih priča.

Podsjećamo da nagradni fond turnira iznosi 13 hiljada KM te da će pobjednik inkasirati sedam, drugoplasirani tim četiri, a trećeplasirani dvije hiljade KM.

Bogate nagrade će biti uručene i najuspješnijim pojedincima na turniru.

Dakle, veliko finale na rasporedu je u nedjelju, 25. juna od 20 sati, tako da svi putevi ponovo vode u Liješevu na vrhunski sportski događaj i nezaboravno druženje.

Informaciju više uz razgovor sa Mirzom Hajdarevićem donosimo večeras (srijeda, 21. juni) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO