Srijeda, 21 Februara, 2024

BILTEN POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA 29. JANUAR 2019. GODINE

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge i jedno krivično djelo krađe.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira vršenjem fiziološke nužde na javnom mjestu.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 30 vozača i vozilo, kojom prilikom su uručili ukupno 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko,  vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

povezani članci

POPULARNO