BILTEN AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE VISOKO ZA 21.11.2018.

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 21.11.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe (član 287. KZ FBIH).
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 40 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (3 vozača),  nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima,  prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje zimske opreme i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu na području ove PS vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju i vozila sa posebnim akcentom  na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.                                               

POLICIJSKA STANICA VISOKO

povezani članci

Najnovije