Bajramska čestitka premijera Novalića

162

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, uime Vlade FBiH i svoje lično, uputio je čestitku povodom predstojećeg Bajrama, u kojoj se kaže:

“Svim muslimanima čestitam Kurban bajram. Najvrijednije bogatstvo su zdravlje i porodica, stoga uz radost obilježavanja Bajrama čuvajmo njegove vrijednosti, ali i svoje i zdravlje najmilijih.

Poruke žrtvovanja i darivanja u našoj tradiciji obilježavanja Kurban bajrama ukazuju nam na bitnost međusobnog uvažavanja i brige za druge, jačajući tako našu vjeru da strpljenje i trud nesebično ulažemo u stvaranju bolje budućnosti.
Blagdani su vrijeme podsjećanja na njegovanje zajedničkih vrijednosti i opredjeljenja da uvijek budemo tolerantni i solidarni, ali i jaki i uporni da u duhu naše kulture štitimo suživot i stvaramo uslove za bolje sutra svih građana.

Radost ovog Bajrama podijelimo s svojim najbližima, porodicom i onima kojima je naša pomoć potrebna, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka struke, vodeći računa o svom i zdravlju drugih.

Uz želju da vas Bajram ispuni posebnom radošću, upućujem vam najljepše čestitke”, kaže se u čestitiki premijera Novalića.

RTV Visoko/Press Vlade FBiH