Subota, 13 Aprila, 2024

ASFALTIRANJE DIJELA LOKALNE SAOBRAĆAJNICE U NASELJU BUCI

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je provela postupak javne nabavke za interventno djelovanje na sanaciji putne infrastrukture na području Visokog.

Kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabrana je firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „BAUART“ d.o.o. Visoko. Sredstva su obezbijeđena Budžetom Grada Visoko za 2019. godinu iz Programa tekućeg održavanja-interventno djelovanje na putnoj infrastrukturi u iznosu od 188.721,00 KM.

Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju rupa u naselju Buci, a u narednom periodu, prema utvrđenoj dinamici, očekuje se početak radova na sanaciji udarnih rupa u naseljima: Radovlje, Kološići, Liješeva, Kondžilo, te u naselju Moštre gdje će se istovremeno sanirati i odvodna rešetka ispod propusta.

Svi radovi se izvode prema propisanim zakonskim regulativama. Izvođač radova je dužan da postavi privremenu saobraćajnu signalizaciju prema Pravilniku o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje učesnicima u saobraćaju daje ovlaštena osoba (“Službeni glasnik FBiH”, broj 16/07).

Savjetuje se vozačima i ostalim učesnicima u saobraćaju da za vrijeme trajanja radova obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju na dionicama puta gdje se saniraju udarne rupe kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke

Press Grada Visoko 

povezani članci

POPULARNO