Utorak, 23 Jula, 2024

ANKETA U SUSRET PRVOM OVOGODIŠNJEM SNIJEGU

Izgleda da živimo u vremenu kada se osim aktuelnih ratnih žarišta nekako iz prikrajka ratuje i klimama i to na jedan sofisticiran način kada zimi ne vidimo snijega i ne osjetimo veliki minus, a ljeti sve rjeđe imamo tropske vrućine.

U očekivanju prvog ovogodišnjeg snijega, Visočanke i Visočane smo pitali, kako neobično visoke temeperature u januaru utiču na njihovo zdravlje i raspoloženje.

Prema informacijama iz Doma zdravlja na preglede se javljaju pacijenti svih životnih dobi, od školske djece do odraslih pacijenata. Najčešće se radi o virusnim infekcijama, uzrokovanim različitim respiratornim virusima

Sa ciljem prevencije respiratornih infekcija savjetuje se jačanje imunološkog sistema svake osobe putem dovoljne količine sna, pravilnom ishranom bogatom svježim voćem i povrćem, svakodnevna fizička aktivnost, boravak na otvorenom prostoru u periodima i na mjestima gdje vazduh nije zagađen, te samnajenje stresa koliko je god moguće.

Prepucavanje svjetskih super sila kada je klima u pitanju, sigurno će se nastaviti. Ne treba čuditi da nekad u budućnosti kišni oblaci budu zalijevali lijehe sa lukom u jednoj bašti, dok će druge kod komšije, čekati zalijevanje iz šlaufa.

povezani članci

Najnovije