Srijeda, 19 Juna, 2024

ANIDA ŠAHINOVIĆ: VISOKO JE DOBILO LOKACIJE KOJIMA SE MOŽEMO I MORAMO PONOSITI

Visočanka Anida Šahinović već duži niz godina, tačnije od 2005.godine stanovnica je SAD-a, odnosno Bostona. Anida je i vrhunska sportašica koja je u Americi istrčala sva tri velika američka maratona, a u skorijoj budućnosti ima namjeru realizirati i preostala tri, u Berlinu, Londonu i Tokiju. Ovu Visočanku sreli smo prethodnih dana kako se priprema u parku „Ravne 2“, za nove maratonske izazove, ali i uživa u jedinstvenoj ljepoti područja parka i kompleksa Ravne.

– Rođena sam u Visokom, a u Bostonu živim od 2005.godine. Dolazim svake godine u Visoko, svojim roditeljima i porodici, a ove godine sam stigla na malo više vremena, tako da vrijeme koristim da obiđem i piramide, i kompleks tunela Ravne, kao i ovaj novi park. Oduševljena sam ponudom i onim što mogu da vidim. Tokom odrastanja ovdje smo se igrali, dočekivali Prvi maj, a ovo što danas vidim je fantastično organizovana turistička ponuda i ne bismo se osramotili, a i s ponosom bih dovela svoje prijatelje iz Amerike, ali i cijelog svijeta da ih upoznam s onim što moj grad ima da ponudi. – ispričala nam je Anida.

Kao sportašica imala je priliku obići i veliki dio Amerike, ali i putovati svijetom, i kako nam je kazala, ovo je lokacija kojom se trebamo ponositi, te se može porediti s nacionalnim i državnim parkovima u Americi koji postoje godinama. Posebno interesantno je bilo mišljenje vezano za pripreme sportista u jednom parku poput parka „Ravne 2“.

– Obišla sam kompletan park, ovdje i trčim i pripremam se za buduće maratone, a prije nekoliko dana je bila i zanimljiva utrka i žao mi je što nisam bila tu da učestvujem, ali mi je s druge strane jako drago da su naši ljudi počeli da se uključuju, pokreću nešto novo, tako da bih i ja voljela da češće imam  priliku biti ovdje, da se na svoj način uključim. Što se tiče nas sportista, zrak, čistoća prirode, ponuda i uređenost parka pružaju i sjajne mogućnosti za pripreme sportista. – kazala nam je Anida.

povezani članci

Najnovije