AMINA I ABAS IZ ACCOUSTIC DUA ZABAVLJALI POSJETIOCE PARKA „RAVNE 2“

Mladi visočki muzičari, Amina Džinalić i Abas Ibrahimović, nastupili su ove subote u parku „Ravne 2“ povodom festivala u znak dolaska jeseni i jesenjeg ekvinocija. Bila je ovo prilika i da nam se predstave, jer su već nekoliko puta bili u prilici da zabave goste i parka „Ravne 2“, ali Ljekovite šume.

– Nas dvoje već neko vrijeme se bavimo muzikom, a imamo i svoj, da tako kažemo, mali bend, odnosno Accoustic Duo. Ja sam drugi razred srednje muzičke škole i sviram gitaru, dok je Amina učenica trećeg razreda Gimnazije, a svira violinu. – kazao nam je Abas.

Već nekoliko puta ovaj duo je imao priliku da nastupi na svečanostima u parku „Ravne 2“, pa su nam otkrili da im je svaki dolazak lijep i da se uvijek lijepo provedu, kao i da su zadovoljni prijemom publike.

– Uvijek nam je lijepo vratiti se ovdje i svirati u ovom predivnom, prirodnom okruženju. Atmosfera uvijek bude dosta dobra, što je za nas kao muzičare uvijek bitno, a i energija je pozitivna. Što se same muzike tiče i onoga što sviramo, tu su većinom obrade poznatih izvođača poput Dine Merlina, Željka Joksimovića, Olivera Dragojevića, ali u nekom našem fazonu, pa se i to publici koja dođe i koja nas sluša, uvijek dopadne. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti dio muzičkih aktivnosti u ovom prelijepom parku. – kazali su nam na kraju Amina i Abas.

povezani članci

Najnovije